Къртене на бетон и стоманобетон в София

Къртене на бетон в София

Въпреки, че повечето хора подценяват услугата „къртене на бетон”, тя изисква специални умения и познания в областта на строителството. Къртенето, е трудоемка работа, за която, е нужна голяма физическа сила. Един най-обикновен къртач тежи средно между 10-20 килограма.

фирма за къртене на бетон

Най-трудно, е къртенето на бетон. За него са необходими специални инструменти и познания в областта на къртенето, с които разполага всички професионален къртачи. Затова, ако Ви предстои къртене на бетон, най-добре се възползвайте от услугите на професионална фирма „кърти, чисти извозва”, която да се заеме с тази тежка задача. Ако сте твърдо решени и искате сами да се справите с къртенето на бетон, то в останалата част от статията ще Ви дадем няколко полезни съвета. С тяхна помощ ще успеете да се справите с къртенето без никакви проблеми.

Професионално къртене

Преди да започнете работа, е добре да се запознаете със същността на материала. Бетонът може да бъде обикновен или лек. Обикновеният бетон представлява смес от пясък, цимент, арматура или баластра, докато лекия бетон, е направен от пемза и керамзит. Поради тази причина, той е изключително неустойчив на натиск, което пък го прави значително по-лесен за къртене. В зависимост от дебелината и възрастта на бетон се определя начина, по който ще бъде изкъртен. Преди да започнете работа, обаче трябва да се снабдите с необходимите инструменти и предпазни материали.

Основните неща, с които трябва да разполагате са: предпазни очила, маска против прах, гумени ботуши, ръкавици, тапи за уши или строителни слушалки, ел. къртач и ел. извод с мощност поне 220 волта. След като разполагате с всичко необходимо, е време да започнете работа. Поставете къртача под наклон върху бетона и започнете работа. Не трябва да прилагате абсолютно никакъв натиска върху къртача, единственото нещо, което, е необходимо да направите, е да го придържате към материала, който ще къртите. Работете бавно и внимателно, за да не се нараните.

Често задавани въпроси

Колко пари трябва да заплатя за къртене и извозване от адрес и етаж?

Професионалните къртачи предлагат добри цени за цялостни услуги „кърти чисти извозва“
– Цена за къртене и извозване на баня от 1,20 до 2,40 лв;
– Цена за къртене и извозване на тухлени стени от 1,80 до 2,40 лв;
– Цена за къртене и извозване на замазка от 1,00 до 1,80 лв;
– Цена за къртене и извозване на мазилка от 1,30 до 2,20 лв.
В цените е включено, къртене, събиране в наши чували, изнасяне, товарене, извозване и депониране на отпадъци.

За колко време може да изкъртите една баня или коридор с кухня?

– Къртене на панелна баня.
Ако имате панелна баня можем да предложим целият пакет услуги „кърти чисти извозва“ само за 3 часа. След това време банята ще е пометена и отпадъците натоварени в камион за извозване до депо.
– Къртене на коридор и кухня.
Ако имате нужда от къртене на плочки в коридор и кухня то тогава услугите по къртене и извозване отнемат 2 часа. Ако трябва да изкъртим и замазка в коридор и кухня времето за изпълнение на всички услуги се увеличава с 1 час.